عدم اجرای طرح الگوی کشت در 10 سال گذشته در کنار بحران آبی کشور امروز به بلای بزرگ بخش کشاورزی تبدیل شده است به طوری که وزارت نیرو میزان آب مورد نیاز کشاورزی خوزستان را 3 برابر آب پشت سدهای این استان عنوان کرده است.
زیست آنلاین:تحقق یک مدل کشت مناسب برای کشاورزی در ایران تنها منوط به افزایش بهره وری در مصرف آب نیست بلکه ضروری است در یک نگاه فرابخشی الگوهای مرتبط با مصرف مواد خوراکی، تجارت خارجی و نیازهای منطقه ای را مد نظر قرار دهیم .با توجه به ساختارها و الگوی سنتی و عدم زیرساختهای مناسب، مسئله هدررفت و بهرهوری آب دو مسئله کلیدی کشاورزی ایران است.
زیست آنلاین: حدود 4.5 میلیون هکتار از حدود 8.5 میلیون هکتار اراضی کشاورزی و باغی کشور مستعد تجهیز آبیاری تحت فشار است و از این میزان طی حدود 3 دهه،1.7 میلیون هکتار به سامانههای نوین آبیاری (تحت فشار) مجهز شده است. مشکل عمومی که در برنامههای مدیریت آب و کشاورزی رخ میدهد، وجود نداشتن نگاه همبسته به آنها در مقیاس حوضه آبریز، عدم ملاحظه آثار متقابل ...
زیست آنلاین: عضو هیات رئیسه انجمن اقتصاد کشاورزی ایران گفت: بخشی از تولیدات دامی و همچنین نهادههایی که در بخش دام نیاز است، تحت تاثیر شرایط اقلیمی است. اما باید توجه داشت که تغییرات اقلیمی مقوله ای جهانی است. وظیفه سیاستگذاران در سطح کشوری، برنامهریزی برای تامین نهادههای دامی است.
یک استاد دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران ضمن بیان اینکه توسعه کشاورزی بدون در نظر گرفتن منابع طبیعی بی فایده است، گفت: وزارت جهاد کشاورزی باید با بهرهگیری از دیدگاههای کارشناسان، دانشگاهیان و طبق ضوابط مرسوم و بهروز دنیا برنامههای علمی و کاربردی برای بخش کشاورزی در نظر گیرد.
درحالی حدود شش سال دیگر تا احیای کامل دریاچه ارومیه و رسیدن به تراز اکولوژیک مانده است که نگرانیهایی در زمینه ادامه فعالیتهای احیای این دریاچه در دولت آینده وجود دارد. مدیر دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه ضمن اشاره به اینکه سناریوهای مختلفی برای ادامه روند احیای دریاچه ارومیه در دولت سیزدهم درنظر گرفتهایم، گفت: اگر دریاچه ارومیه ...
خشکسالی احتمال گرانی مواد غذایی را بالا برده است. معاون وزیر جهاد کشاورزی میگوید کاهش بارندگی ها میزان تولید محصولات زراعی و باغی را ۱۰ درصد کاهش داده و حجم تولید و کیفیت گندم به شدت نگران کننده است.
کم بارشی و به تبع آن کمبود منابع آب و خشکسالی از پدیدههایی است که سرزمین ایران در طول تاریخ با آن نا آشنا نبوده است و در سال جاری هم با این معضل مواجه هستیم. با این حال کاندیداهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکنون در برنامههای خود به موضوعات محیط زیستی مانند آب اشارهای نکردهاند. در این شرایط یک کارشناس آب ضمن هشدار نسبت بحران خشکسالی ...
دبیر شبکههای مردم نهاد محیط زیست و منابع طبیعی کشور ضمن بیان اینکه تغییرات اقلیمی و گرمایش جهانی یکی از اصلیترین موضوعات کلانی است که باید مورد توجه دولت آینده قرار بگیرد، میگوید: اگر مساله تغییرات اقلیمی مورد بیتوجهی قرار گیرد در دهههای آینده با مهاجرت سیل عظیمی از جمعیت کشور مواجه خواهیم شد.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به شرایط خشک و نیمه خشک کشور گفت: اکنون متوسط بارندگی در کشور یکسوم متوسط بارش جهانی است، فرسایش آبی بیش از ۱۶ تن در هکتار در سال و فرسایش بادی بیش از ۲۱ تن در هکتار در سال است.
رئیس ستاد مدیریت بحران کشور گفت: به منظور کاهش تنش آبی در کشور ۳۲۲۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص پیدا کرده است که استان مرکزی نیز از این اعتبار سهم دارد و طرح های مهمی در این رابطه تعریف شده است.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: وسعت کانونهای بسیار بحرانی گرد و غبار در ایران ۲ میلیون هکتار و وسعت کل این کانونها در کشورمان ۳۵ میلیون هکتار است.
رپی ارایه طرح تشکیل وزارت آب، انرژی و محیط زیست از سوی برخی نمایندگان مجلس، یک کارشناس حوزه آب ضمن مخالفت با این طرح، بر لزوم تشکیل «وزارت آب» از طریق ادغام تشکیلات آبی وزارت نیرو با وزارت جهاد کشاورزی و بخش آبخیزداری سازمان جنگلها تاکید کرد.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی درباره تکلیف کشت برنج در خشکسالی جاری، گفت: جایگزینی ارقام برنج کم آببر و سازگار با خشکی با صرفه اقتصادی در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی است، اما در نهایت به احتمال بسیار زیاد امسال نیز تصمیم درباره کشت این محصول به کارگروههای استانی واگذار میشود.
مدیرکل دفتر استعدادیابی و بهرهبرداری منابع طبیعی سازمان جنگلها ضمن اشاره به برخی ضعفها و ارائه پیشنهاداتی برای طرح جهش تولید و تامین مسکن مجلس شورای اسلامی گفت: جنگل و اراضی جنگلی در این طرح قابلیت واگذاری ندارند.
فرمانده انتظامی شرق استان تهران گفت: در راستای حفظ کاربری اراضی کشاورزی و با حکم قضایی ساخت و ساز های غیر مجاز در ۱۰ هکتار از اراضی کشاورزی مرغوب شهرستان پاکدشت به ارزش یک ۱۰۰۰ میلیارد ریال آزاد سازی شد.
وزارت جهاد کشاورزی پیشنهاد اصلاح تبصره (۴) ماده واحده قانون اصلاح ماده (۳۳) قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع را به هیات دولت ارائه کرده است.